Бойовики влаштували 10 збройних провокацій - штаб АТО

Понеділок, 4 січня 2016, 18:08
Бойовики влаштували 10 збройних провокацій - штаб АТО

З початку доби бойовики 10 разів намагались спровокувати підрозділи сил АТО на порушення режиму "повної тиші".

Про це інформує в понеділок увечері прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Близько 9 ранку неподалік тимчасово окупованого Донецька противник впродовж півгодини прицільно бив зі стрілецької зброї та гранатометів по позиціях сил АТО в районі Опитного.

"Ефективним вогнем зі стрілецької зброї по вогневих точках бандитів українські воїни змусили агресорів припинити обстріл. Там же бійців сил АТО намагався поцілити ворожий снайпер. Всі його спроби виявились безрезультатними", - йдеться у зведенні штабу.

Ще один прицільний обстріл українських захисників ворог здійснив зі стрілецької зброї біля Мар’їнки.

Окрім того, озброєнні злочинні угрупування вели неприцільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів в бік опорних пунктів сил АТО південніше Авдіївки та в районі Опитного.

На Луганщині та Маріупольському напрямку НЗФ впродовж дня активності не проявляли, зазначають у штабі.

Раніше керівництво АТО висловило прохання до мисливців утриматись від полювання в зоні проведення операції, оскільки на сьогодні кожен постріл у зоні проведення АТО може призвести до небажаних наслідків.

Водночас у штабі вкотре наголосили, що українські воїни мають повне право використовувати зброю, яка не заборонена "мінськими домовленостями", у разі прямої загрози життю та здоров’ю особового складу та мирних мешканців, що проживають та переміщують вздовж лінії розмежування сторін.

Застосування зброї українськими захисниками передбачає лише прицільні та точні удари, які спрямовані на придушення вогневих точок противника, знищення живої сили та техніки противника, які вступають у безпосередній вогневий контакт і здійснюють спроби знищити наші сили, а також прорвати оборону сил АТО.

"Важливо, що керівництво операції та командири українських підрозділів тримають на особливому контролі недопущення випадків відкриття вогню нашими бійцями без серйозних та виправданих на те підстав", - зазначали в штабі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування