У розшук Інтерполу оголошено 13 осіб за тяжкі злочини в зоні АТО

Понеділок, 4 січня 2016, 19:23

У міжнародний розшук по базах Інтерполу оголошено 13 особливо небезпечних злочинців, які скоювали в зоні АТО важкі кримінальні злочини.

Про це повідомив начальник Головного управління поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін, якого цитує в понеділок відділ комунікації відомства.

"Ми працюємо у тісній взаємодії з представниками правоохоронних органів різних країн. У міжнародний розшук вже оголошено 13 особливо небезпечних осіб, які діяли на окупованій території, нам вдалося довести їх причетність до тяжких злочинів, незважаючи на неможливість доступу поліції до цієї зони", - зазначив він.

Ці особи підозрюються у вбивствах, катуваннях, викраденнях та пограбуваннях громадян, причетні також до терористичних угруповань.

"Встановлено, що одночасно усі ці зловмисники з кримінальним досвідом входять або входили до лав бойовиків. Тож терористи та їх пособники, які вчиняють тяжкі правопорушення, можуть не сподіватися сховатися за межами України – ми зробили усе, аби вони не залишилися безкарними, - зазначає Аброськін.

За його словами, був розроблений дієвий механізм внесення підозрюваних до обліків Інтерполу.

Усього з метою оголошення в міжнародний розшук до Генерального секретаріату Інтерполу були направлені 137 матеріалів. З них 27 - щодо фігурантів відразу кількох кримінальних проваджень, у числі яких - злочини проти миру та безпеки.

На цей час за ініціативою поліції Донецької області у міжнародному розшуку перебувають 85 осіб, розшукуваних з метою затримання та екстрадиції, а також встановлення місцеперебування, та 5 громадян, безвісти зниклих на території закордонних країн.

Крім того, протягом року на Донеччині за базами даних Інтерполу перевірено більше 300 осіб та понад 22,5 тисячі транспортних засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування