"Нафтогаз": Генічеськ отримує український газ

Вівторок, 5 січня 2016, 10:20

Місто Генічеськ з початку окупації Криму забезпечується газом виключно з родовища Стрілкове, що розташоване у Херсонській області біля Арабатської стрілки.

Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз Україна".

Згідно з інформацією, оператором Стрілкового родовища з березня 2014 року є приватна українська газовидобувна компанія"Пласт".

"Місто Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюється за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі", - зазначили у "Нафтогазі".

"Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть спожити мешканці Генічеська, передається для тимчасового зберігання в ПХГ Глібовське, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПХГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання", - додали у компанії.

!З 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у підземному сховищі Глібовському на території Криму. Цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду", - заявили у "Нафтогазі".

"Російський газ до Генічеську не постачався і не постачається", - підкреслили у заяві.

Як відомо, 4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ПАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...