Деркач вважає електронні декларації шляхом до "поліцейської держави"

Вівторок, 5 січня 2016, 16:59

Автором поправки в закон про держбюджет-2016 рік, що стосується перенесення впровадження електронних декларацій на 2017 рік є позафракційний депутат Володимир Мисик.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на депутата від "Волі народу" Андрія Деркача, якого раніше називали автором поправки.

При цьому Деркач заявив агентству, що "повністю підтримує цю поправку".

"Правда в тому, що я її підтримав і сказав, що нема чого будувати поліцейську державу, і такі закони призведуть до відсутності опозиції, диктатури", – сказав він.

На думку Деркача, в іншому випадку "скоро кожен держорган нової влади буде займатися оперативно-розшуковою діяльністю", а нова влада будує демократію "з вибірковим правосуддям".

Деркач вважає, що такі закони як необхідність електронного декларування є "диктаторськими", обмежують конституційні права і можуть бути використані проти опозиції та у боротьбі зі свободою слова.

Також він порадив "збудженим "єврооптимістам" хоча б на кілька секунд уявити себе в опозиції, а навпроти через стіл – "прокурора з Макіївки", який сидить з такими законами в руках і зі "скляним" поглядом задає питання".

Як відомо, у понеділок вияснилося, що держбюджет-2016 містить поправку, яка переносить зобов'язання чиновників заповнювати електронні декларації на 2017 рік. Це є порушення зобов'язань України, які вона взяла для запровадження безвізового режиму.

У вівторок стало відомо, що серед авторів скандальної поправки були депутат від "Волі народу" Андрій Деркач і позафракційний Володимир Мисик.

У Раду вже внесли законопроект для скасування цієї поправки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування