Корбан каже, що серед свідків звинувачення проти нього є Царьов

Вівторок, 5 січня 2016, 17:43

Лідер "Укропу" Геннадій Корбан стверджує, що серед свідків, які свідчили проти нього Генпрокуратурі, є один з лідерів сепаратистів Олег Царьов.

Про це він заявив у вівторок у суді, повідомляє прес-служба партії.

"За останньою інформацією, яку я маю, навіть сепаратист пан Царьов дає свідчення Генеральній прокуратурі проти мене. Чи можна було собі уявити, коли розгорталися всі ці драматичні для країни події, після Майдану, в березні 2014 року, що сепаратисти співпрацюватимуть з прокуратурою і свідчитимуть проти мене чи проти інших патріотів?" – заявив він.

Корбан додав, що вважає суд над собою "ганебним судилищем" і порівняв його з процесами, які відбувалися у Радянському Союзі в 1937 році.

Як відомо, у вівторок суд переніс розгляд справи Корбана на 13 січня.

28 грудня суд змінив запобіжний захід Корбану на взяття під варту строком на 60 днів до 25 лютого 2016 року. Судове засідання тривало понад 28 годин.

До того лідера партії "Укроп", який перебував під домашнім арештом, доставили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки в слідства були сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

Слідчим управлінням прокуратури міста Києва щодо Корбана здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами захоплення в місті Дніпропетровську голови Держземагентства та захоплення в Дніпропетровську директора департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників.

Крім того – створення та участі у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

Також, у вказаному провадженні досліджуються факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом та ухилення від сплати податків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування