Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв просить "підтягнути" Крим і субсидіювати внутрішній туризм

Вівторок, 5 січня 2016, 19:47

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про необхідність суттєвої модернізації курортних місць у Росії, зокрема на Байкалі й на Кавказі.

Також, на його думку, "до загальноросійського рівня" треба "підтягнути" анексований Крим.

Таку заяву Медведєв зробив 5 січня у Сочі в ході наради з питань розвитку внутрішнього туризму, повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на "Інтерфакс".

Як стверджує глава російського уряду, у 2015 році внутрішній туристичний потік у РФ склав близько 50 мільйонів людей.

У зв'язку з цим він закликав забезпечити доступний проїзд до місць відпочинку. Для цього Медведєв, зокрема, запропонував виділити субсидії туроператорам, орієнтованим на внутрішній туризм.

Раніше 5 січня Ростуризм запропонував дати росіянам можливість раз на 3 роки відпочивати на російських курортах за пільговими цінами за рахунок податку на прибуток.

Напередодні віце-прем'єр Росії Дмитро Козак зазначив, що в Криму місцева влада й Ростуризм "працюють над тим, аби підвищити якість і рівень туристичних послуг".

Як відомо, Росія анексувала півострів Крим у березні 2014 року, скориставшись зміною влади в Україні, завівши військову техніку, військових без розпізнавальних знаків і "козаків" в АРК. Офіційним приводом для "приєднання" Криму до РФ зробили незаконний "референдум", проведений 16 березня 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій через анексію Криму та агресію Росії на сході України.

Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування