Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вважає нову стратегію нацбезпеки РФ "порожнім документом"

Середа, 6 січня 2016, 14:04

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає нову стратегію національної безпеки Росії, підписану Путіним 31 грудня, "порожнім документом".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

У той же час він зазначив, що "російська загроза, на жаль, для нашої країни не порожня", і додав, що "протидія російській агресії для нас залишається головним пріоритетом безпеки держави".

Турчинов нагадав, що останню редакцію цього документу під назвою "Стратегія національної безпеки Російської Федерації до 2020 року" було прийнято ще в 2009 році, однак вона до 2020 року "не дотягнула".

"Головний безпековий документ Росії переповнений пустопорожніми гаслами та саморекламою величі Росії та її керівництва. Під час ознайомлення зі Стратегією складається враження, що її готували не фахівці безпекового сектору, а журналісти російського "Лайфньюз" після отримання "тринадцятої" зарплати", – заявив Турчинов.

Він зауважив, що вперше з часів СРСР у стратегії національної безпеки Путіна визначено головного ворога – США, які "протидіють самостійній зовнішній та внутрішній політиці Росії, прагнучи зберегти своє домінування в світі". Також "ворогом" у стратегії названо НАТО.

Турчинов висловив сумнів у тому, що "головні друзі", згідно зі стратегією – Китай та Індія – "підтримають Росію в її терористичних провокаціях та військових злочинах".

"Не забули в цьому документі і про Україну. За версією Кремля, в Україні відбувся "антиконституційний державний переворот". При цьому Захід та США створили "військовий конфлікт на сході України". Це, в свою чергу, відповідно до документу, створює загрозу для Росії у зв'язку із великою довжиною російсько-українського кордону", – зазначив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що головним досягненням "у найкращих традиціях соцреалізму у стратегії визначено розвиток духовності Російської Федерації".

Українська  правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування