Києву дорікають, що не покарано винних за расистський напад на матчі

Четвер, 7 січня 2016, 15:29

Прокуратура Києва не впоралася з завданням покарання винних в нападі на темношкірих уболівальників на трибунах НСК "Олімпійський" на матчі Ліги чемпіонів між київським "Динамо" і лондонським "Челсі".

Про це заявила організація FARE (Football Against Racism In Europe), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Київський прокурор не зумів покарати винних в расистському нападі на матчі Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі". Два роки умовно отримала одна людина, що брала участь в інциденті", - зазначено в повідомленні організації у Facebook.

4 січня прокуратура Києва повідомила, що Печерський районний суд Києва оголосив вирок 22-річному громадянину України, який влаштував бійку з уболівальниками під час проведення матчу між "Динамо" і "Челсі" 20 жовтня 2015 року.

Вироком суду затверджено угоду про визнання провини між прокурором Київської місцевої прокуратури №6 і звинуваченим, відповідно до якої останнього визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Його засуджено до обмеження свободи строком на 2 роки з випробувальним терміном 1 рік.

"Досудове розслідування щодо інших осіб, які також брали участь у хуліганських діях, триває", - заявили в прокуратурі Києва.

Як відомо, 22 жовтня 2015 року УЄФА відкрив справу щодо "Динамо" за расистську поведінку уболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Челсі".

Після матчу в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що група молодих людей напала під час матчу на трибунах стадіону на глядачів, серед яких були темношкірі уболівальники. Цей інцидент був зафіксований представниками організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE).

25 листопада контрольно-дисциплінарна інстанція з етики УЄФА оголосила вердикт щодо матчу між "Динамо" і "Челсі", згідно з яким український клуб проведе два матчі в єврокубках без глядачів, а на третій матч заборона поширюється умовно з випробувальним терміном на три роки.

Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА розцінила дії уболівальників на стадіоні як расистські і такі, що порушують статтю 14 дисциплінарного регламенту організації.

Київський клуб подав апеляцію на це рішення.

Через це "Динамо" вже зіграло без глядачів останній матч групового турніру Ліги чемпіонів проти ізраїльського "Маккабі" і може залишитися без підтримки уболівальників на домашньому матчі 1/8 фіналу турніру проти англійського "Манчестер Сіті" 24 лютого 2016 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування