У Міноборони кажуть, що змогли зекономити 200 мільйонів гривень

П'ятниця, 8 січня 2016, 09:46

Нова система державних закупівель, впроваджена в Міністерстві оборони, дозволила заощадити в 2015 році близько 200 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник міністра оборони Юрій Гусєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Компанія Ernst & Young зараз нам активно допомагає будувати нову систему держзакупівель. Незважаючи на те, що ми - єдине міністерство, яке впровадило позапорогові електронні закупівлі - для цього було окреме рішення Кабміну - ми ще й окремо будуємо нову систему контролю якості, нову систему закупівель, яка була б максимально прозорою для платників податків, і була зрозумілою для військовослужбовців", - заявив Гусєв.

Він запевнив, що з серпня 2015 року, коли в Міноборони розпочала роботу офіс реформ, вже багато чого вдалося досягти.

Так, за словами заступника міністра, впровадження нової системи електронних закупівель дозволило заощадити близько 200 мільйонів гривень від очікуваної вартості тих чи інших видів забезпечення.

"Наприклад, літню форму в на початку 2015 року Міноборони закуповувало приблизно за 900 грн, а в кінці року ця ціна була вже близько 600 грн. І таких прикладів багато", - заявив Гусєв.

Також за його словами, була створена єдина інформаційна медична система, яка дозволяє вводити перші дані про пораненого безпосередньо в зоні АТО, після чого ці дані, потрапляючи в єдину систему, стають доступними для лікарів, наприклад в госпіталі в Києві, куди доставляють пораненого бійця, ще до його прибуття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування