Столичних комунальників позбавили вихідного через сніг

Субота, 9 січня 2016, 10:43

Київська адміністрація оголосила суботу, 9 січня, робочим днем для всіх комунальників, щоб повністю очистити місто від снігу.

Про це на засіданні оперативного штабу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Ми оголосили 9 січня робочим днем для всіх комунальників, які задіяні у прибиранні снігу", – сказав він.

Чиновник відзначив, що увечері 8 січня дорожники очистили від снігу 90% головних вулиць міста.  

"На ранок 9 січня розчищеними мають бути всі дороги, пристосовані для руху автомобілів. У суботу основні зусилля будуть спрямовані на очищення пішохідних зон – ми маємо швидко прибрати сніг з тротуарів та інших місць інтенсивного руху людей, аби уникнути утворення сильної ожеледиці та запобігти травмуванню громадян", - сказав Пантелеєв.

Також у суботу працюватиме й інспекція з благоустрою, яка перевірить виконання балансоутримувачами обов’язків щодо прибирання снігу на підпорядкованих територіях.

Тих, хто цього не зробив – штрафуватимуть, незалежно від форми власності.

"Так, протягом трьох діб вже складено 145 протоколів – загальна сума виписаних штрафів за несвоєчасно прибраний сніг складає близько 200 тисяч гривень", - відзначив Пантелеєв.

За інформацією КК "Київавтодор", упродовж минулої доби на дорогах працювало 260 одиниць спецтехніки, а також 324 працівника (46 бригад), які вручну очищали зупинки громадського транспорту, наземні пішохідні переходи. За добу використано 2500 тонн солі та 1500 тон піщано-соляної суміші.

Також у КМДА наголосили, що сніг прибирали 4800 працівників та 184 одиниці техніки Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, 55 одиниць техніки та 565 працівників КО "Київзеленбуд", працівники та техніка КП "Київпастранс".

Як відомо, вранці 8 січня столичні жителі скаржились, що дороги і тротуари міста не розчищені, транспорт буксує, а комунальний транспорт глохне. А соцмережі наповнились фотожабами на тему "Кличко і сніг". 

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування