У Косові парламент закидали "коктейлями Молотова". Поліція застосувала газ

Субота, 9 січня 2016, 19:37

У столиці Косова - Приштині - поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю у будівлю парламенту.

Як повідомляє Радіо Свобода, кілька тисяч людей приїхали до Приштини, щоб вимагати дочасних виборів і відставки прем’єр-міністра Іси Мустафи.

Демонстранти засуджують угоду з Сербією, досягнуту владою Косова за посередництва ЄС.

Організатори демонстрацій обіцяли не допускати актів насильства, однак ситуація загострилася, коли у повітря полетіло каміння і пляшки з фарбою, а потім і з запальною сумішшю.

ЗМІ повідомили, що в будівлі парламенту сталася пожежа. 

"Косовська опозиція, очолювана націоналістичним рухом етнічних албанців, планує блокувати угоду з Белградом. Домовленості, підтримані ЄС, передбачають розширення повноважень для муніципалітетів з більшістю сербського населення. Опоненти угоди між Косовом і Сербією планують продовжувати акції протесту до виконання їхніх вимог", - зазначає ЗМІ.

Чергові парламентські вибори у Косові мають відбутися у 2018 році. 

У свою чергу екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт у своєму Твіттері прокоментував події у Приштині: "Це був потворний день для Косова. Але я все ще сподіваюся, що європейський дух переважатиме". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування