ОБСЄ фіксує порушення "повної тиші" і важку зброю у бойовиків

Субота, 9 січня 2016, 21:18

Місія спостерігачів ОБСЄ констатує в цілому спокійну обстановку на лінії розмежування на Донбасі, за винятком Горлівки та Тельманового, де спостерігаються численні порушення режиму "повної тиші".

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, який оприлюднено 9 січня.

Зокрема, у Луганській області спостерігачами зафіксовано бойову стрільбу у багатьох районах  регіону, які не контролюються українською стороною.

У Горлівці ж спостерігачами зафіксовано перестрілки з артилерії і реактивних систем залпового вогню в ніч на 8 січня.

У контрольованому бойовиками Тельмановому спостерігачами місії ОБСЄ зафіксовано близько 30 вибухів та постріли зі стрілецької зброї. 

Окрім того СММ ОБСЄ зафіксувало наявність поблизу лінії розмежування зброї, яка має бути відведена від неї, згідно з Мінськими домовленостями: 6 танків поблизу Шимшинівки та  26 танків біля н.п. Круглик (поблизу Луганська, контролюються "ЛНР"). 

"У контрольованих урядом районах на територіях зберігання зброї зафіксовано 16 гаубиць (Гвоздика 2C1, 122 мм) - на одну менше, ніж раніше було зафіксовано, та 6 мінометів (2B11, 120мм)", - йдеться у повідомленні. 

На території, близькій до Нетаїлового (контролюється урядом) зафіксовано самохідну систему РСЗВ,  також поза межами зон зберігання зброї поруч з контрольованою "ЛНР" Алексієвкою - 10 гаубиць 2C1 (Гвоздика, 122 мм).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування