У Яценюка проти "шантажу" і чекають по 3 кандидатури на посади

Понеділок, 1 лютого 2016, 10:37

У фракції прем’єра Арсенія Яценюка закликають колег по Верховній Раді не погрожувати виходом із коаліції, а запропонувати по три кандидатури на посади міністрів.

Про це сказав лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на погоджувальній раді парламенту 1 лютого.

"У п’ятницю відбулося перше засідання робочої групи з підготовки додатку до коаліційної угоди", - сказав він і закликав фракцію БПП "уважніше і відповідальніше ставитися до свого представництва в робочій групі".

"До вівторка група очікує звіту від комітетів Верховної Ради щодо виконання ними коаліційної угоди, щоб проаналізувати роботу комітетів і виконання угод", - заявив Бурбак.

"Сьогодні уряд передав звіт до Верховної Ради згідно з регламентом, і депутати зможуть з ним ознайомитись. Незважаючи на те, що звіт був лише місяць тому, уряд готовий знову відзвітувати", - запевнив він.

Спікер Володимир Гройсман згодом виправив: "Звіту уряду не було… була інформація уряду (на годині Кабміну в парламенті – ред.), зараз ми підходимо до звіту уряду так, як це передбачає закон".

Бурбак сказав: "Пропонуємо запросити кожного міністра для звіту – чи в комітетах, чи парламентській залі... Після звіту ми повинні нарешті дописати додаток до (коаліційної) угоди, який повинен стати документом, де буде чітко прописано послідовність кроків та графік виконання коаліційної угоди, і це буде обов’язковим для виконання фракціями, депутатами, комітетами ВР, а також міністрами коаліційного уряду".

За його словами, коаліційний уряд чітко виконував коаліційну угоду, але "зараз політичний інтерес і боротьба за владу в деяких фракціях коаліції переважає над інтересами країни",

"Торги за портфелі і шантаж про вихід із коаліції – неприйнятні. Вихід із коаліції є і юридичним, і фактичним. Якщо фракції не голосують за державний бюджет 2 роки поспіль або не голосують закони, які є в коаліційній угоді, це значить, що фракції не в коаліції, а в опозиції до коаліції. Тому, колеги, час визначитися, на якому ви боці", - заявив Бурбак.

"Давайте менше розводити балаканини про відставку... Будь ласка, збирайте 150 підписів, знаходьте 226 голосів за відставку уряду в сесійній залі – і голосуйте. Не треба нікого лякати. За крісла ніхто не тримається. Голосуйте – якщо буде підтримано залом, беріть відповідальність за країну на себе. А якщо не знаходите, давайте працювати плідно в коаліції", - закликав він.

"Ми пропонуємо фракціям обговорити кадрові призначення і запропонувати прем’єру по три кандидатури на кожну посаду, щоб було призначено кращого. І пропонуємо фракціям визначитися з доповненням до коаліційної угоди на цей рік. Чим раніше напишемо, тим більше зробимо", - сказав представник "Народного фронту".

Раніше лунало, що звіт уряду за минулий рік очікується 16 лютого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування