Журналіст: Інформація про позиції сил АТО з камери ОБСЄ йде в Донецьк

Понеділок, 1 лютого 2016, 12:27
Журналіст: Інформація про позиції сил АТО з камери ОБСЄ йде в Донецьк
οsce

Відеокамера ОБСЄ, яка була встановлена в Широкіному орієнтована на позиції сил АТО, але коли їх обстрілюють, вимикається.

Про це у своєму Facebook пише журналіст Андрій Цаплієнко.

"Білосніжна вишка з камерою ОБСЄ, встановлена в Широкиному для фіксації порушення Мінських угод, знаходиться в тилу у морпіхів. Її ТТХ дозволяє і вдень, і вночі бачити переміщення українських солдатів. Наші - як на долоні. Вона може навіть розглянути їхні обличчя. Але побачити сепарські танчики і "мінометкі" електронне око не може. Чи не дістає - до них три з половиною тисячі метрів", - написав він.

"Нічого секретного для "Сепарів", повірте, в цих відомостях немає: адже відеосигнал надходить до Києва, в Маріуполь ... і до Донецька. Саме там знаходиться безпосередній "супервайзер" цього реаліті-шоу", - додав Цаплієнко.

Він нагадав, що замголови місії Олександра Хуга запитували, чи може він гарантувати, що відео з камери спостереження не потрапить до бойовиків, відповідь була негативна.

"І в перший же обстріл наших позицій з боку путіністів, - який тривав дві години, - камера дивним чином вимкнулася. Так кажуть спостерігачі. "А чому з того боку немає такої камери?" - запитують ОБСЄ військові. Відповідь наступна: "ДНР не дозволяє ставити". Спостереження триває", - підсумував Цаплієнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування