Гройсман підтвердив: Рада повернеться до закону про "партійну диктатуру"

Понеділок, 1 лютого 2016, 12:26

Спікер парламенту Володимир Гройсман пообіцяв, що у вівторок Рада спробує включити до порядку денного скандальний закон про виключення кандидатів з партійних списків.

Про це він розповів на брифінгу після погоджувальної ради.

"Що стосується законопроекту 3700, я у вівторок буду пропонувати включити його до порядку денного. До нього по-різному ставляться, але, якщо є бачення політичних партій, то я не бачу застережень, щоб включити його і розглядати", - сказав Гройсман.

Водночас він виступив з критикою схожого законопроекту, який стосується депутатів місцевих рад.

"От 3693, який ми включили у порядок денний і прийняли за основу, я вважаю, що цей закон не дуже демократичний. Я за нього голосувати не буду. Там передбачено відкликання депутатів місцевих рад своїми партійними організаціями", - сказав Гройсман.

"Але саме на цих виборах депутати місцевих рад ішли за новим законом. І кожен із них, хто переміг, це не закриті списки партій, вони здобули перемоги на округах, самостійно, як особистості. І зараз їх відкликати? Ні", - резюмував він.

Як відомо, на погоджувальній раді у понеділок лідер фракції БПП Юрій Луценко вимагав включити у порядок денний скандальний закон про відкликання кандидатів із партійних списків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News