Савченко розповіла про бій 17 червня та своє поранення

Понеділок, 1 лютого 2016, 13:31
Савченко розповіла про бій 17 червня та своє поранення
Новая газета

Народний депутат України Надія Савченко розповіла в суді про бій 17 червня 2014 року і про те, як отримала поранення.

Так, виступаючи в суді, Савченко показала суду намальовані нею карти і на них почала пояснювати хід подій 17 червня, передає Медиазона.

Вона розповіла, як після дзвінка комбата "Айдару" вони з сестрою вирушили в сторону бою. Далі вона пішла пішки. По дорозі Савченко побачила пораненого бійця і надала йому допомогу. Щоб додзвонитися сестрі, вона вийшла на дорогу. Там вона отримала поранення в руку.

"Там було щось на зразок окопу. Далі на позиції 6 мене поранило. Я в цьому районі простовбичила, напевно, хвилин 15, я дзвонила всім зі всіх телефонів по черзі - комбатові і Вірі, Вірі сказала, що потрібна машина, є поранені, яких треба повантажити", - заявила Савченко.

Вона також повідомила, що додзвонилася комбатові.

"Я додзвонилася до комбата і увага, що я йому сказала – я зробила наводку, не коригування, а наводку. Як нам сказав артилерист, це називається засічка цілі. Я сказала, що від повороту на Стукалову Балку 600-800 метрів по обидва боки засідка. Це я говорила. Якби він почув, це була б засічка цілі. Цілі в районі Стукалової балки, а не Металіста, зауважте", - говорить вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування