У Генштабі кажуть, що камери ОБСЄ бойовикам не допомагають

Понеділок, 1 лютого 2016, 15:23

Речник Генштабу Владислав Селезньов стверджує, що встановлені у Широкиному камери ОБСЄ не цікавлять бойовиків, бо ті вже і так визначили позиції українських військових за допомогою безпілотників.

Про це він заявив "Укрінформу".

"Позиції українських військових вже давним-давно за допомогою БПЛА зафіксовані бойовиками, тому говорити про те, що камери фіксують українські позиції, може лише необізнана людина, яка далека від військової справи", – сказав він.

Селезньов також запевнив, що з моменту встановлення місією ОБСЄ вишок з камерами в Широкиному кількість обстрілів з боку бойовиків у цьому районі зменшилася.

"Українська сторона була зацікавлена у становленні відеокамер, адже їх основне призначення – фіксувати порушення режиму припинення вогню, яке здійснюють бойовики незаконних збройних формувань. З моменту встановлення камер кількість обстрілів у районі Широкиного зменшилася до мінімуму", – сказав він.

За словами Селезньова, запитання з приводу того, чому камери фіксації не встановлені на непідконтрольній українському уряду території, слід задавати безпосередньо представникам СММ ОБСЄ.

Як відомо, раніше журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що встановлені 11 січня місією ОБСЄ камери на вишках біля Широкиного знаходяться в тилу українських військових і спостерігають лише за ними. При цьому фіксувати позиції бойовиків, які знаходяться за 3,5 км, камери не можуть.

Він зазначав, що бойовики не дозволили СММ ОБСЄ встановити подібні камери. Також журналіст вказав на те, що відеосигналом з камер ОБСЄ може скористатися противник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...