Яценюк вірить, що справедливість є, і вона прийде у 2016 році

Середа, 10 лютого 2016, 11:30

У 2016 році Україна має прийти до системи соціальної справедливості та реформувати систему своєї юстиції та безпеки.

Пр оце на колегії МВС та Мін'юсту заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

За його словами, справедливість – це "коли українські суди повністю незалежні і виносять справедливі рішення".

Він закликав Раду ухвалити зміни до Конституції у частині реформи судоустрою та закони про реформування судочинства, які "дадуть змогу провести як повну переатестацію судей, так і очистити судову систему в цілому".

Яценюк розповів, що він уже звернувся до президента і парламенту з проханням надати своїх кандидатів до комісії з відбору директора Національного бюро розслідування, за створення якого проголосувала Верховна Рада.

Прем'єр пообіцяв, що у 2016 році силові відомства, Мін'юст та Міграційна служба продовжать робити все, щоб Україна отримала безвізовий режим.

Крім того, він зупинився на реформі пенітенціарної служби.

"Зараз дух українських ізоляторів та колоній – це ще дух царської Росії, тюрми народів. Ключова реформа, яка буде зараз за презентована – це фактично перехід від радянської системи до система, яка має виправляти людини і давати їй змогу назад повернутись у нормальне життя", - заявив Яценюк.

"Той же Лук'янівський слідчий ізолятор, який побудований ще царською Росією, має бути закритий. Там умови, в яких не можливо не те що жити, це система знущання над громадянином, щодо якого ще немає судового вироку", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...