Посол України в Хорватії потролив російського посла

Середа, 10 лютого 2016, 15:24

Посол України в Хорватії Олександр Левченко оригінально відповів на запрошення, отримане від російського посольства, на прийом з нагоди Дня російської дипломатії.

У своєму відкритому листі, опублікованому на сторінцій українського дипломатичного представництва у Facebook, Олександр Левченко висловив своє здивування самим фактом отримання подібного запрошення.

"Визнаю, що був здивований, отримавши Ваше запрошення на прийняття з нагоди Дня російської дипломатії. Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, у тому числі й Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує", – йдеться у листі.

Також у листі посол України наголосив на тому, що в запрошенні, "яке виглядає, наче дружній жест", він "відчуває приховану зневагу" і не збирається його приймати, адже це означало б визнання окупації Росією частини території України.

"Я за примирення, але не за примирення зі злочином. Я вірю у відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші загарбані території, а всі винуватці агресії постануть перед трибуналом десь у Москві або Гаазі", – підкреслив Левченко.

Український дипломат також порадив послу Російської Федерації в Хорватії Анвару Азімову більше не переобтяжувати себе надсиланням на адресу українського диппредставництва у Хорватії подібних запрошень.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...