У Москві затриманий "представник ДНР" в міжнародному суді - ЗМІ

Четвер, 11 лютого 2016, 04:05

У середу, 10 лютого, в Москві затримали юриста Петра Чихуна, призначеного представником "Донецької народної республіки" в Міжнародному кримінальному суді при ООН.

Про це пише "Комерсант".

Він підозрюється СКР РФ в причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі в центрі Москви. Раніше у цій справі кілька бізнесменів були засуджені, а ще кілька, включаючи соратника Чихуна по "ДНР" Дмитра Лисаковського, знаходяться під слідством.

Відзначається, що 56-річний Чихун при затриманні вельми емоційно відреагував на дії співробітників правоохоронних органів, називаючи їх свавіллям і беззаконням. За даними "Ъ", найближчим часом представники слідства мають намір звернутися до суду з клопотанням про обрання для Чихуна запобіжного заходу. Поки він знаходиться в статусі підозрюваного, але, як очікується, вже в найближчі дні йому пред'являть офіційне звинувачення в замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.

Чихун останнім часом проживав в Підмосков'ї і вів з Лисаковським бізнес, зокрема, обидва значилися партнерами в одній юридичній фірмі. Крім проблем з законом певну популярність Лисаковський і Чихун отримали в квітні 2014 року, коли безуспішно намагалися засудити в арбітражі ЦБ РФ, МЗС і Мінфін за те, що МВФ надав кредит Україні. Вони стверджували, що Україна розпоряджається, в тому числі, і коштами, внесеними Росією, тобто і заплаченими ними як платниками податків. Однак позов був їм повернутий без розгляду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування