8 обшуків у Криму: "всі, хто носить бороду, для ФСБ потенційні терористи"

Четвер, 11 лютого 2016, 11:40

У Криму 11 лютого одночасно проходить вісім обшуків представниками російського ФСБ в будинках кримських татар.

Про це в четвер повідомив "Крим.Реаліі" адвокат Еміль Курбедінов.

За його словами, всі обшуки пов'язані з "можливою участю в терористичній організації".

"Три обшуки в Ялті, два обшуки в Бахчисараї, два обшуки в Холмівці Бахчисарайського району, один обшук в Алушті, разом 8 обшуків почалися одночасно. Зараз я намагаюся проїхати по місцях. Всі, до кого сьогодні прийшло ФСБ - це кримські татари, мусульмани... В одному місці вручено постанову севастопольського ФСБ, знову йдеться про якусь терористичну організацію і участь у ній", - зазначив захисник.

Внимание!!!Сегодня в доме Бахтияра Топузова проходил обыск. В 7.00, разбив окно, напугав детей, ворвались в дом. Обыск ...

Опубліковано Sevem Seitmambetova 11 лютого 2016 р.

Як розповів виданню глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, який знаходиться зараз в одній із сімей в Бахчисараї, до якої також прийшли правоохоронці, членів сім'ї намагаються забрати на бесіду без повістки.

"Ніякої правової дії я тут не бачу, це свавілля. Достовірно відомо, що вже затримано трьох осіб. Одного відвезли в Севастополь, двох - начебто в Бахчисарай", - сказав він.

Смедляєв також зазначив, що правоохоронці проводять обшуки в будинках кримських татар під приводом боротьби з тероризмом.

"Зараз всі, хто носить бороду, відвідує мечеть, сповідує іслам, для них потенційні терористи", - додав він.

У севастопольській прес-службі управління ФСБ Росії заявили, що не володіють інформацією щодо проведених в Криму обшуків в будинках кримських татар. У кримському управлінні ФСБ на дзвінки не відповідають.

Вранці 11 лютого по Криму в будинках кримських татар тривають обшуки. Повідомляється про затримання кримськотатарського правозахисника. Також 11 лютого викликали в прокуратуру першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Після анексії Криму Росією в будинках кримськотатарських і проукраїнських активістів часто проходять обшуки за участю російських спецслужб. Про це регулярно в своїх звітах повідомляють міжнародні правозахисні організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News