Ситник розповів, коли допитають Пасішника та Кононенка

Четвер, 11 лютого 2016, 11:58

Народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка можуть викликати на допит у НАБУ вже в четвер, 11 лютого.

Про це під час прес-конференції повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає Інтерфакс-Україна.

Так, відповідаючи на питання про те, чи буде НАБУ допитувати Кононенко, Ситник сказав: "Будемо, можливо, сьогодні".

При цьому керівник НАБУ додав, що "певну інформацію" Бюро від парламентарія вже отримало. Також Ситник повідомив, що повістка на допит буде вручена та виконавчому директору НАК "Нафтогаз України" Андрію Пасішнику. Пізніше він додав: "Зараз, наскільки мені відомо, детективи здійснюють його (Пасішника – ред.) виклик".

За словами Ситника, йому неодноразово ставилося питання, чому детективи не викликають на допит у цій справі інших людей. "Зараз міністр дасть свідчення, надасть ті документи, які він вважає необхідним надати Антикорупційному бюро, і ми зможемо приступити до допиту тих людей, на яких він посилається", - пояснив Ситник.

Як відомо, 3 лютого міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.

Того ж дня Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка.

Кононенко також написав заяву в НАБУ. Він звернувся до НАБУ з проханням провести очну ставку з міністром економічного розвитку Айварасом Абромавичусом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...