Бойовики затоплюють шахти й грабують підприємства - Тука

Четвер, 11 лютого 2016, 13:07
Бойовики затоплюють шахти й грабують підприємства - Тука

Проросійські бойовики на окупованій частині Донбасу затоплюють шахти й приводять у непридатність низку підприємств.

Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в інтерв'ю ЛІГА.net.

Він вважає, що після звільнення частини сходу країни Україні буде непросто відновити їхню роботу.

"На жаль, я спілкувався з фахівцями, які займалися відновленням інфраструктури в Грузії після того, як там побували росіяни. За їхнім досвідом: коли вони йдуть, то після себе залишають випалену землю. Цілеспрямовано знищується інфраструктура – лікарні, школи, мости, підприємства", - зазначив Тука.

"З того боку (від лінії розмежування – ред.) уже постійно надходить інформація про постійне вивезення наших підприємств на територію Росії. Іде їх демонтаж із подальшим монтажем у РФ, але чимало фактів, коли просто вивозяться як металобрухт", - заявив голова Луганської області.

"Фіксуються випадки, коли підприємства в результаті порушення технологічної дисципліни приходять у такий стан, що поновити їхню роботу практично неможливо. Наприклад, за моїм даними, велика проблема, майже за гранню, у нас буде з відновленням феросплавного заводу", - додав Тука.

На зауваження, що є інформація про затоплення шахт бойовиками, він відповів: "Це проблема, з якою ми вже зіткнулися. Зараз вона вивчається на найвищому міжнародному рівні".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News