Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

HRW закликала не використовувати школи на Донбасі у військових цілях

Четвер, 11 лютого 2016, 13:23

Міжнародна правозахисна організація Human rights watch вимагає не використовувати навчальні заклади у військових цілях на Донбасі.

Про це йдеться в доповіді організації, опублікованій 11 лютого.

У документі йдеться, що "з обох сторін мали місце невибіркові або цілеспрямовані обстріли шкіл з використанням великокаліберної артилерії, мінометів, а в низці випадків – реактивних систем залпового вогню"

"І урядові сили, і антиурядові збройні формування використовували школи у військових цілях, базуючись у школах та поблизу від них. Нерідко мали місце випадки пошкодження чи підпалу шкільних меблів, включаючи двері, парти та стільці в класах", - йдеться в доповіді.

При цьому, навіть коли військові йдуть зі шкіл, вони залишаються небезпечними через "залишені там невитрачені боєприпаси і важке озброєння".

HRW закликала Україну "взяти на себе зобов'язання не піддавати небезпеці навчальні заклади, приєднавшись до міжнародної Декларації про безпеку шкіл, яку вже підписала 51 держава".

Доповідь ґрунтується на 62 інтерв'ю з учнями, вчителями, директорами шкіл та очевидцями нападів. Дослідники побували у 41 школі та дитячому садку по обидві сторони лінії зіткнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...