Розвідка: У Донецьку бойовики тримають "Гради"

Четвер, 11 лютого 2016, 13:41

У Головному управлінні розвідки заявляють, що бойовики обстрілюють позиції сил АТО мобільними мінометними групами з застосуванням забороненого мінськими угодами калібру.

Про це йдеться у повідомленні ГУР, поширеному в четвер.

"Встановлено, що до обстрілів позицій сил АТО на Сєверодонецькому (на рубежі Пришиб – Слов’яносербськ – Трьохізбенка) та Слов’янському (у районах Горлівка, Майорськ, Зайцеве Та Новгородське) напрямках залучаються мобільні мінометні групи (82-мм та 120-мм міномети)", - сказано в повідомленні.

Крім того, розвідка зазначає, що СММ ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Ювілейне, Саханка, Горлівка, Біле та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем калібру понад 100-мм, САУ та 122-мм РСЗВ "Град".

Крім того, у розвідці зазначають, що бойовики запровадили "строкову службу" для чоловіків віком від 18 років, які ще не брали участь у бойових.

 "Обов’язковому призову" підлягатимуть і особи, які раніше проходили службу у силових структурах України. Уникнути т.зв. призову можна лише в разі цілковитої непридатності за станом здоров’я або шляхом дачі хабара (від 2000 до 3500 доларів США). З метою попередження ухилення від військової служби владою "ДНР" заборонено виїзд з окупованих районів Донецької області чоловіків віком від 18 до 65 років без спеціального дозволу "МДБ ДНР". Всім, хто не виконав зазначену вимогу, після повернення загрожує конфіскація майна та тюремне ув’язнення", - сказано в повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування