Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У результаті обшуків в Криму ФСБ затримала 12 кримських татар

Четвер, 11 лютого 2016, 16:25
У результаті обшуків в Криму ФСБ затримала 12 кримських татар

Унаслідок проведених у четвер у кримських татар обшуків у різних регіонах Криму співробітники ФСБ затримали 12 осіб, з них 2 уже відпустили.

Про це "Українській правді" повідомили правозахисники.

Як зазначив адвокат Еміль Курбединов, обшуки проводилися в Ялті, Бахчисараї, Холмовці (Бахчисарайський район), Верхній Кутозовці (Велика Алушта), передають События Крыма.

"В Ялті всіх чотирьох (у кого проводився обшук – ред.) відвезли в управління ФСБ, в Холмовці також, в Алушті (Верхня Кутузовка – ред.) обшук проводився в будинку російського хлопця, його теж забрали. Після допиту відпустили поки тільки Рустема Османова з Бахчисарая", – цитує Курбединова Кримська правозахисна група.

За словами адвоката, всі затримані підозрюються у зв'язках з "терористичною організацією".

У свою чергу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров уточнив, що сьогодні пройшли обшуки в будинках Даміра Мінадірова (Ялта), Бахтіяра Топуза (Ялта), Рустема Османова (Бахчисарай), Нарімана Мамединова (с. Холмовка Бахчисарайського району), Арсена Халілова (с. Холмовка), члена контактної групи з прав людини Емір-Усеіна Куку (Ялта). Крім того, відомо про затримання Алієва Мусліма, батька та сина Московських із Вікторовки, Вадима Сируку, Шаміля Ільясова та Енвера Беккірова

 
Фото з місця обшуків
джерело: ШЕВКЕТ НАМАТУЛЛАЕВ, facebook

Крім того, викликано на допит в прокуратуру Сімферополя заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляля. В ході допиту прокурор вимагав від нього пояснень про діяльність Меджлісу "у зв'язку зі скаргами громадян". По завершенні допиту Джеляль відпущений.

Також повідомляється, що деякі із зазначених активістів раніше зустрічалися зі спецпредставником генерального секретаря Ради Європи в ході здійснено ним візиту в Крим наприкінці січня 2016 року.

У свою чергу сайт окупаційної прокуратури Криму повідомляє про затримання чотирьох осіб, яких підозрюють в участі терористичної організації. За версією слідства, один з членів партії Хізб ут-Тахір аль-Ісламі організував місцевий осередок цієї терористичної організації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування