"Дельта Банк" розкрив таємницю рахунків сім'ї Гонтаревої

П'ятниця, 12 лютого 2016, 08:18

Станом на 3 березня 2015 року (день введення тимчасової адміністрації в банк) залишок коштів на рахунках невістки глави НБУ Валерії Гонтаревої становив 169,9 тисячі грн.

Про це йдеться в інформації, яку "Дельт Банк" розкрив згідно з наданим Гонтаревою дозволом.

Як повідомляється, станом на 3 березня 2014 року на ім'я Гонтаревої було відкрито 5 банківських рахунків в національній та іноземній валютах (в тому числі 4 поточні рахунки і 1 депозитний рахунок).

Загальна сума коштів, що надійшла на зазначені рахунки Гонтаревої після відкриття рахунків становила 406 тис грн, говориться в повідомленні банку.

Крім того, в день введення тимчасової адміністрації в "Дельта Банк" залишок коштів на рахунках Гонтаревої становив 169,9 тисячі грн.

Згідно з повідомленням, відповідно до закону "Про систему гарантування вкладів фізосіб" розмір належної Гонтаревій суми гарантованого відшкодування за вкладами в "Дельта Банк" становив 169,9 тисячі грн.

Як відомо, 19 січня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування, відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в "Дельта Банку".

Як зазначається у заяві керівництво НБУ, зловживаючи службовим становищем, інформувало членів родини щодо фінансового стану ПАТ "Дельта Банк", що надало їм можливість зняти грошові кошти з депозитних рахунків на суму близько 12,5 млн. грн.

Зокрема, в інтерв`ю веб-сайту "Hubs" 27 березня 2015 року Голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що у її старшого сина був розміщений депозит в ПАТ "Дельта Банк" на суму 800 тисяч грн.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року правління Нацбанку України прийняло постанову про віднесення ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування