Адвокат водія BMW: Патрульні стріляли на ураження людей

П'ятниця, 12 лютого 2016, 14:41

Адвокат водія BMW, по якому в ніч на 7 лютого стріляли київські патрульні, смертельно поранивши пасажира, стверджує, що поліцейські намагалися знешкодити людей в авто.

Про це Станіслав Іваницький заявив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Коли мій підзахисний усвідомив, що по автомобілю, яким він управляв, ведеться прицільний вогонь, він зупинив транспортний засіб на вимогу поліцейських", - стверджує він.

"Після того, як він зупинив автомобіль, співробітники поліції його оточили й уже по нерухомій машині вівся прицільний вогонь і, що дуже важливо, вогонь вівся не з метою запобігання подальшого руху автомобіля, а для того, щоб уразити людей, які перебувають у ньому. Після цього, усвідомивши, що його життю й життю пасажирів загрожує небезпека, він почав знову тікати від переслідування", - заявив адвокат.

Він посилається не лише на слова підзахисного у своїх твердженнях: "І він (водій) повідомив, і вже в ході розслідування ми вивчали матеріали, на яких було видно, що прицільні постріли на ураження людей провадили у автомобіль, який стояв".

На запитання, скільки куль випустили поліцейські по BMW його підзахисного, Іваницький сказав: "За різним даними, у мене інформація теж із відкритих джерел, десь близько 80 куль".

При цьому адвокат не може сказати, скільки куль потрапило в 17-річного загиблого.

"Почалося все з того, що увагу інспекторів поліції привернуло те, що пасажири сідали в автомобіль із пивом. І вони (поліція) подали сигнал, щоб ті зупинилися. Оскільки водій був за кермом чужої машини, він спробував утекти від погоні", - пояснив він.

Водій говорив адвокатові, що вживав перед водінням пиво. "Тобто трохи був на підпитку, але не п'яний", - вважає Іваницький.

Він отримав доступ до повного відео переслідування, але не може розголошувати деталі.

"На мою думку, переслідування тривало не більше 25 хвилин", - сказав адвокат.

Іваницький стверджує, що "автомобіль рухався з незначним перевищенням допустимої швидкості".

При цьому адвокат не вважає, що водіння після випивки – привід для переслідування.

"На мій погляд, вони (патрульні) не мали такого права, оскільки для зупинки транспортного засобу співробітником поліції необхідні підстави, а саме порушення правил дорожнього руху", - заявив він.

На думку Іваницького, водія BMW можуть позбавити прав управляти машиною. Пасажири авто проходять у справі свідками.

Адвокат зазначив, що його підзахисний перебуває в шоковому стані. "Дуже шкодує про те, що трапилося,. Його мучать докори сумління", - сказав він.

Іваницький також визнав, що слідство поки проходить об'єктивно й ретельно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News