Москаль: Пункт пропуску на Закарпатті працює, конфлікт владнали

Субота, 13 лютого 2016, 00:35
Москаль: Пункт пропуску на Закарпатті працює, конфлікт владнали

На даний момент проїзд автотранспорту через пункт пропуску в Нижніх Воротах на Закарпатті здійснюється в звичайному режимі.

Про це йдеться на офіційному сайті глави ОДА Закарпатської області Геннадія Москаля.

"Сьогодні в другій половині дня акція по блокуванню російських фур привела до конфлікту між громадськими активістами з одного боку і перевізниками із Закарпаття з іншого", - наголошується в повідомленні.

Як заявив Москаль, перевізники, які здійснюють доставку вантажів з країн ЄС, в тому числі в Росію, висловлювали претензії до дій активістів. В ході протистояння між двома сторонами були заблоковані проїзд як на в'їзд, так і на виїзд із Закарпаття для всіх вантажівок.

"У ході переговорів за участю правоохоронців конфліктну ситуацію вдалося вирішити. Проїзд для вантажівок звільнений в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих в Нижніх Воротах раніше, під конвоєм поліції супроводили до кордону зі Словаччиною. Інших фур з російськими номерами на в'їзді в Закарпатті не з'являлося", - йдеться в повідомленні.

Москаль підкреслив, що для уникнення подібних конфліктних ситуацій в майбутньому, Кабінет міністрів повинен "нарешті визначитися стосовно Росії, яка є країною-агресором, і прийняти принципове рішення про транзит російських вантажівок через територію України".

Раніше повідомлялося про провокації за участю "тітушек" на закарпатському пункті пропуску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування