Боєць 92-ї ОМБ заарештований за підозрою в розстрілі мобільної групи під Щастям

Субота, 13 лютого 2016, 03:44

Увечері 12 лютого Краматорський міський суд заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідру (Змія) за підозрою в розстрілі мобільної групи в сірій зоні під Щастям.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За клопотанням військової прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Ми будемо подавати апеляцію і добиватися обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою", - повідомив адвокат Свідри Ігор Черняк.

За його словами, затримання і пред'явлення звинувачення Свідрі проходили з процесуальними порушеннями.

"Його викликали в прокуратуру в Краматорську, сказавши, що мова йде про незначні уточнення у справі, яка була порушена проти раніше через незданих помилково патронів. Він приїхав без адвоката, його допитали, перевірили ще раз на поліграфі і вручили йому звинувачення - без адвоката! - вже за іншою статтею - ч.2 ст.115. (умисне вбивство з обтяжуючими обставинами) ", - сказав Черняк.

Він також зазначив, що його колега Олег Федоров, який приїхав уже після пред'явлення звинувачення і допиту, щоб представляти інтереси Свідри в суді щодо обрання запобіжного заходу, не мав достатньо часу для ознайомлення з матеріалами.

Черняк відзначив, що захист вважає позицію прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою невмотивованою.

"Наприклад, вони посилалися на те, що він не проживає на території Донецької області, що він підтримує відносини з іншими військовослужбовцями після того, як вийшов на дембель. Або - що він може сховатися на окуповану територію - це людина, яка рік воювала за їх звільнення!", - сказав Черняк.

За його словами, до суду було направлено електронного листа від народного депутата Ярослава Маркевича, який був готовий взяти Свідру на поруки.

Як повідомлялося, 2 вересня поблизу луганського Щастя була розстріляна зведена мобільна група, загинули дві людини - волонтер і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-а ОМБ. Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, поки триває слідство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування