Шульц: ЄП готовий "невідкладно" проголосувати за безвізовий України

Субота, 13 лютого 2016, 13:28

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запевняє, що ЄП невідкладно винесе на голосування питання скасування  віз для громадян України.

Про це він заявив після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє з Мюнхену кореспондент Європейської правди.

"Ми наразі чекаємо на законодавчу пропозицію від Єврокомісії щодо скасування віз для громадян України, (яка надійде) коли Верховна Рада проголосує за відповідні закони", - заявив він, згадавши про те, що Порошенко перед тим подав до ВР необхідні законопроекти.

"Можу запевнити, що Європарламент невідкладно поставить це питання на голосування. Адже безвізовий  режим – це елемент відновлення економічної активності в Україні. Це не лише питання вільного переміщення людей", - вважає Мартін Шульц.

Як відомо, в грудні 2015 року президент та прем’єр спільно пообіцяли ЄС скоригувати низку антикорупційних законопроектів, які перед тим були спотворені у ВР. Це відкрило можливість для схвалення позитивного висновку Єврокомісії щодо безвізового діалогу.

Водночас, для запуску процедури остаточного скасування віз Україна повинна схвалити ці законопроекти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News