РФ не доплачує бойовикам, ті бунтують та організовують "бізнес"

Неділя, 14 лютого 2016, 12:39

У лавах бойовиків на тимчасово окупованому Донбасі побільшало фактів відмови від продовження контрактів та дезертирства через невиплати грошового забезпечення з боку РФ.

Про це 14 лютого повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

"Через небажання проходити службу на передових позиціях, втік російський військовослужбовець 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК, громадянин Росії М.Кобелєв, 1992 року народження", - повідомили у ГУР.

Окрім того підтверджено інформацію про відсутність можливостей російської влади повністю виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть участь в бойових діях на Сході України.

"Російські військовослужбовці 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК висловили відкриту непокору у зв’язку з невиплатою грошового забезпечення. Для уникнення бунту, командування частини видало по 2 тисячі російських рублів на харчування та цигарки", - зазначили у розвідці.

За даними ГУР, з огляду на фінансову скруту, командири підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК організували бізнес на бойових чергуваннях.

"За хабар вони переводять до тилових підрозділів особовий склад, який не бажає проходити службу на передових позиціях. Це викликає обурення у тих військовослужбовців, які змушені нести додаткове навантаження на передовій", - зазначили в ГУР МОУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News