Мінтранс РФ пояснив, чому в Росії блокують українські вантажівки

Неділя, 14 лютого 2016, 16:16
Мінтранс РФ пояснив, чому в Росії блокують українські вантажівки

Рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено - в якості заходу у відповідь.

Про це 14 лютого повідомили в прес-службі Мінтрансу РФ.

"Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України", - заявили у відомстві.

За повідомленням Мінтрансу, з 11 лютого "на території України групами осіб неправомірно блокуються вантажні транспортні засоби російських автоперевізників, які здійснюють транзитний проїзд між територією РФ і державами ЄС через територію України".

У відомстві зазначили, що це "грубе порушення угоди між урядами РФ і України про міжнародне автомобільне сполучення".

Також наголошується, що українська сторона "залишила без відповіді" звернення російської сторони і не прийняла заходів, "спрямованих на припинення протиправних дій зазначених груп осіб".

За даними Мінтрансу РФ, в різних областях України заблоковано понад 100 вантажних автомобілів, понад 500 вантажних автомобілів не можуть в'їхати на територію України з боку ЄС,

"При цьому тільки за 11-12 лютого 2016 року було забезпечено безперешкодний в'їзд або виїзд на територію нашої країни тисячі тридцять вісім українських вантажних транспортних засобів", - заявили у Мінтрансі.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.

12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютого почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News