Медведєв заявив, що РФ не хоче наземної операції у Сирії

Неділя, 14 лютого 2016, 16:54

Глава російського уряду Дмитро Медведєв заявив, що Росія не підтримує наміри кількох країн провести наземну операцію на території Сирії, бо це "може призвести до повноцінної війни". 

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Euronews, уривок з якого був показаний 14 лютого, пише ТАСС.

Раніше радник міністра оборони Саудівської Аравії заявив, що країна буде готова направити війська у Сирію, щойно міжнародна коаліція з боротьби з ІДІЛ ухвалить таке рішення. 

"Треба діяти в тому ключі, в якому домовлялися з міністром Лавровим  (глава МЗС РФ Сергій Лавров) під час засідання Міжнародної групи підтримки Сирії", - заявив Медведєв.

При цьому він заявив, що Росія "не підтримує особисто президента Асада, вона підтримує дружні відносини з сирійським державою.

За словами Медведєва, "у Сирії немає жодного легітимного представника, крім Башара Асада", і якщо зараз "висмикнути" сирійського лідера з цієї конструкції, ми отримаємо хаос".

Як відомо, раніше  глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що у разі, якщо політичний процес по Сирії провалиться, президента цієї країни Башара Асада доведеться зміщувати з його поста силою.

Уряди Туреччини і Саудівської Аравіїобмірковують варіант надіслання сухопутних військ до Сирії. Напередодні збройні сили Туреччини обстріляли позиції курдів на півночі Сирії. 14 лютого обстріли продовжилися.

Разом з тим Саудівська Аравія направила на турецьку базу Інджірлік військові літаки для боротьби з "Ісламським державою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування