Яценюк назвав завдання №1 для уряду: ДФС та митниця

Неділя, 14 лютого 2016, 18:24

Одним з першочергових завдань уряду є "наведення порядку у Державній фіскальній службі та на митниці".

Про це глава уряду Арсеній Яценюк заявив 14 лютого ввечері у "10 хвилинах з прем'єр-міністром".

"Одним із завдань для покращення економіки є створення бізнес-клімату. Корупція для підприємця, з якою він стикається - це митниця і податкова інспеція. Завдання №1 для уряду - наведення ладу у ДФС та на митниці", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що Мінфін оголосив про широкомасштабну реформу ДФС та митниці, 4 з яких будуть передені в управління іноземним компаніям.

Також, за словами Яценюка, "чесна і прозора приватизація об'єктів державної власності - у т.ч. шлях до подолання корупції у державних компаніях".

"Цього року маємо розпочати масштабну прозору і чесну приватизацію. Сподіваюсь, тут у нас з парламентом є повне порозуміння в необхідності того, щоб інвестор прийшов в українські компанії", - зазначив він.

Окрім того Яценюк заявив про необхідність завершити податкову реформу та висловив сподівання, що парламент підтримає податковий кодекс, внесений Кабінетом міністрів.

Ще одним необхідним кроком, за його словами, є продовження процесу дерегуляції.

"Маємо далі рухатися по зменшенню функцій держави і спрощенню будь-яких реєстраційних, ліцензійних і інших функцій, які держава надавала, у т.ч. для підприємців", - зазначив глава уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...