МЗС РФ: Ардзінба у Москві їсть мамалигу

Вівторок, 16 лютого 2016, 00:45

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова впевнена, що Іналу Ардзінбі - помічнику Владислава Суркова, якого підозрюють у скоєнні злочинів проти нацбезпеки України, нічого не загрожує.

Про це вона написала в facebook.

Реагуючи на повідомлення в українських ЗМІ про те, що якщо Ардзінба знаходиться на території України, то він буде арештований, Захарова висловила впевненість в тому, що він знаходиться в Москві і вечеряє мамалигою в ресторані.

У той же час вона висловила стурбованість за вже заарештованих за сепаратизм осіб.

Ардзінба підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, а саме - в участі у терористичній організації "ДНР" і сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Наприкінці жовтня 2015 року Ардзінба оголошений у міжнародний розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СО СБУ України в Одеській області.

У травні тодішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ передала до Генпрокуратури матеріали про причетність Владислава Суркова до скоєння злочинів на території України.

За словами Наливайченка, матеріали стосувалися не тільки Суркова, але і його першого помічника Інала Ардзінби.

"Нами спрямовані (в ГПУ) матеріали і епізоди, які, на думку СБУ, є підставою для того, щоб підозрювати і того громадянина Росії, про який Ви згадали (Суркова - ред.), І його першого помічника Інала Ардзінбу у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом на території нашої держави, закликами до повалення конституційного ладу і з останніми резонансними підготовками до кримінальних злочинів, у тому числі до кілерських злочинів в Одесі", - сказав глава СБУ.

Відомо також, що Наливайченко неодноразово заявляв про причетність Суркова до злочинів колишньої української влади проти активістів Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...