Кононенка позбавлять мандата, якщо НАБУ порушить проти нього справу

Вівторок, 16 лютого 2016, 05:34

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" розглядатиме питання про складання повноважень депутатом Ігорем Кононенком лише в разі порушення НАБУ кримінальної справи проти нього.

Відповідне рішення було ухвалено депутатами фракції на пропозицію її лідера Юрія Луценка, повідомляє ZN.UA, посилаючись на власні джерела.

За словами співрозмовника, під час засідання фракції в Адміністрації президента в понеділок, 15 лютого,  Кононенко сам порушив це питання.

"Він сказав, що сам звернувся до НАБУ, що не збирається триматися за крісло, і готовий скласти з себе повноваження, якщо фракція ухвалить таке рішення. На що Луценко відповів, що не радить Кононенку робити цього до моменту, поки НАБУ не завершить розслідування по його справі", - сказало джерело.

"Якщо НАБУ порушить кримінальну справу – це буде одне (рішення фракції - ред.), а якщо ні – зовсім інше", - переповів співрозмовник слова Луценка.

На голосування були поставлені пропозиції розглянути питання Кононенка на засіданні фракції БПП у вівторок, або розглядати його після НАБУ. Переважну більшість голосів отримало друге рішення.

Нагадаємо, під час засідання фракції частина депутатів БПП презентувала президенту Петрові Порошенку план подолання політичної кризи, який, у тому числі, передбачає позбавлення Кононенка мандата.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News