Рада наблизила створення Агентства з пошуку корупційних активів

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:21

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект стосовно Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За відповідний проект закону №4056 у рамках виконання Плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для України у першому читанні проголосувало 282 депутати.

Сигнальне голосування за ухвалення законопроекту в другому читанні і в цілому з поправками міністра юстиції Павла Петренка не набрало необхідної кількості голосів.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман попросив внести до 15:00 середи поправки з тим, щоб у четвер, 18 лютого, ухвалити законопроект у другому читанні.

Петренко пропонував скорегувати ст. 20, п. 1, записавши, що розміщення коштів та банківських металів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, на депозитних рахунках Нацагентства у державних банках, визначених на конкурсних засадах за договором банківського вкладу на вимогу "у разі наявності висновку Національного банку про створення умов для визнання банку проблемним або неплатоспроможним".

Також міністр пропонував внести технічну правку у ст. 21, п. 4 про те, що Кабінет міністрів визначатиме перелік майна, зберігання якого потребує спеціальних умов чи коштує майже стільки, скільки саме майно, або яке швидко псується чи втрачає свою вартість, тому підлягає реалізації за цінами не нижче ринкових.

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський відзначав відповідність стандартам ЄС законопроекту №4056 про внесення змін до законодавчих актів щодо виконання рекомендацій Єврокомісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму – щодо удосконалення засад діяльності Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News