Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник: справи проти відомих людей передадуть до суду вже у лютому

Вівторок, 16 лютого 2016, 11:04

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник пообіцяв передати до суду справи проти певних відомих людей вже у лютому і березні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Частину передамо в березні, а частину, можливо, вже в лютому. Люди очікують гучних прізвищ. Вони постійно лунають, але частіше за все це призводить до політичних спекуляцій. Так, відомі прізвища будуть", – сказав він.

На уточнююче запитання щодо цих прізвищ, Ситник заявив: "прізвища ви прекрасно знаєте. Вони постійно лунають у ЗМІ".

Зокрема, Ситник назвав прізвище екс-депутата від "Народного фронту" та соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка – Миколи Мартиненка, визнавши, що той поки проходить у справі в якості свідка.

"Розумієте, сама конструкція Кримінального процесуального кодексу не дозволяє застосовувати таке формулювання "справа Мартиненка". Хоча фактично народний депутат Мартиненко на сьогодні перевіряється на причетність до певних оборудок", – сказав голова НАБУ.

Також Ситник повідомив, що Бюро проводить розслідування щодо колишнього в.о. міністра екології Сергія Курикіна, якого Яценюк публічно звинуватив у корупції та спробі привласнення "кіотських грошей". Він додав, що НАБУ почало це розслідування ще до заяви Яценюка і поскаржився, що ця заява негативно вплинула на слідство.

"Я вам більше скажу: на жаль, ця ситуація перейшла в публічну площину трохи швидше, ніж ми цього очікували. Ми хотіли провести певні оперативні заходи, але коли інформація набрала публічного розголосу, це обмежило нас у певних оперативних можливостях", – пояснив він.

За словами Ситника, перевірка у цій справі виявила, що "через фіктивні підприємства хотіли вивести близько півмільярда гривень". На його думку, щодо цього провадження "достатньо швидко буде прийнято остаточне рішення".

Голова НАБУ також повідомив, що його відомство проводить перевірку щодо звинувачення на адресу екс-заступника генпрокурора Віталія Каська у привласненні державних квартир і ділянок.

У той же час справа щодо звинувачень на адресу одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі закрита, оскільки депутат, який озвучив ці звинувачення, відмовився давати свідчення.

Також Ситник поскаржився, що значна частина інформації про роботу НАБУ у ЗМІ є неправдивою.

"Дуже багато людей, на яких ми зараз наступаємо, мають доступ до засобів масової інформації, фактично володіють ними. І ми зараз зіштовхуємося з проблемою, коли 60% інформації просто викривлюється. Причому НАБУ неодноразово пояснювало ті чи інші факти, свої кроки, робило публічні презентації щодо наших закупівель, набору персоналу, інших питань. А інформація все одно перекручується", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...