Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада дала старт приватизації

Вівторок, 16 лютого 2016, 13:13

Верховна Рада прийняла вцілому законопроект, необхідний для старту приватизації.

"За" законопроект №2319а-д, автором якого є нардеп від "Народного Фронту" Андрій Іванчук, проголосувало 252 народних депутатів.

Як відомо, законопроект передбачає встановити, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами. 

Також не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції.

Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором. 

Крім цього, пропонувалося скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" в розмірі 5-10% статутного капіталу. 

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до державного бюджету.

Як повідомлялося з посиланням на главу ФДМ Ігоря Білоуса, підтримка Радою правок до закону про приватизацію дозволить виставити ОПЗ на продаж у квітні.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Раніше, під час форуму в Давосі міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося раніше, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базового постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи у ФДМУ.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування