Україна і Росія домовилися відпустити заблоковані фури додому

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:24

Міністерство інфраструктури домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території Росії або в країнах Азії на кордоні з РФ.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Натомість Україна дозволить проїзд по своїй території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

"Таке рішення було сьогодні узгоджене з Міністерством транспорту Російської Федерації. Воно дозволить повернути додому більше 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля. Прийняте рішення дозволить українським водіям повернутися до своїх сімей, а їх роботодавцям – повернути свої автомобілі та мінімізувати неефективний простій на території третіх держав", – сказано у повідомленні.

Режим "їду додому" запроваджується з 16 до 25 лютого включно.

Українська сторона у свою чергу забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Росією або Білоруссю.

"Ми закликаємо громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому. Це запорука того, що наші українські водії зможуть без перешкод дістатись України", – заявила заступник міністра інфраструктури Оксана Рейтер.

У відомстві нагадали, що за останній тиждень більше 350 українських вантажівок були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів знаходяться в країнах Азії очікуючи на повернення до України транзитом через Росію.

Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на кордоні України з ЄС, очікуючи на повернення до Росії транзитом територією України.

Російська сторона 14 лютого в односторонньому порядку зупинила пересування своєю територією всіх українських фур. У відповідь на це 15 лютого Україна заборонила рух російських вантажівок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...