ЄС стурбований арештами кримських татар в Криму

Вівторок, 16 лютого 2016, 18:59

Євросоюз висловив серйозну стурбованість систематичним порушенням основних прав і свобод жителів Криму і, зокрема, кримських татар з боку РФ.

Про це в коментарі "Новому Времени" повідомили в Представництві ЄС в Україні.

Так, в ЄС рішуче засудили незаконне утримання під арештом тринадцяти українських громадян і представників кримськотатарського народу окупаційною владою Криму 11-12 лютого 2016 року.

"Ми також неприємно вражені намірами заборонити діяльність Меджлісу, парламенту кримськотатарського народу", - сказав прес-аташе Представництва Давид Стулик.

У зв'язку з цим Євросоюз закликає Кремль припинити всі політичні репресії і негайно відпустити всіх незаконно затриманих громадян.

"ЄС повторює свій заклик до повного, вільного і необмеженого доступу всіх міжнародних суб'єктів прав людини на всій території України, включно з Кримом і Севастополем", - заявили у Представництві.

Як відомо, раніше так званий "прокурор Криму" Наталія Поклонська підписала заяву про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

У Міністерстві закордонних справ України спробу заборонити діяльність Меджлісу в Криму назвали "продовженням сталінської політики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News