Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція пропонує обладнати школи Донеччини "тривожними кнопками"

Середа, 17 лютого 2016, 10:58

Через загрозу тероризму поліція Донеччини пропонує взяти під охорону навчальні заклади, у першу чергу – розташовані поблизу лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Для цього керівництво обласного главку поліції спільно з управлінням поліції охорони розробило проект обладнання тривожною сигналізацією шкіл Маріуполя. Згодом до пульту централізованої охорони будуть підключені інші загальноосвітні заклади регіону.

"Пропозиції вже направлені на вивчення до Маріупольської міської ради. Якщо ініціатива поліції буде підтримана місцевою владою, то під час навчального процесу діти будуть перебувати під захистом поліції, а майно школи – під цілодобовою охороною. Викликати наряд поліції можна одним дотиком, екіпаж прибуде на місце протягом 3-7 хвилин", – сказано у повідомленні.

В Маріуполі та передмісті працюють 165 навчально-виховних закладів. Зараз лише у трьох школах та дитсадку є "тривожні кнопки", які функціонують за рахунок спонсорських коштів.

"Реагування на сигнал тривоги здійснюють повністю екіпіровані наряди поліції, озброєні табельною зброєю. У разі необхідності на місце прибувають інші служби поліції. Правоохоронці здатні захистити дітей у разі небезпеки", – заявив начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін.

У відомстві додали, що у Слов’янському районі тривожною сигналізацією обладнані 19 шкіл та 2 інтернати, завдяки чому з початку навчального року не було жодного порушення правопорядку.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування