Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деканоідзе: я не бачу Киву офіцером нової поліції

Середа, 17 лютого 2016, 11:54

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе не вважає, що нинішній глава департаменту боротьби з наркозлочинністю Ілля Кива може залишатися на посаді.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Українській правді".

При цьому вона підкреслила, що остаточну оцінку Киві повинна дати переатестація, а також, при потребі, відділ внутрішньої безпеки.

"Я вже сказала, переатестація поки не закінчилася. Але особисто моя думка – я не бачу Киву поліцейським офіцером в нашій новій поліції", – сказала вона.

Деканоідзе також заявила, що нинішня переатестація підходить до кінця, але вона є не останнім, а лише першим етапом очищення кадрового ресурсу поліції.

"Це перший етап очищення. Тому я тут, щоб поступово добиватися того, щоб функціонал, структура і люди, які працюють у нашій команді, були адекватними і гідними", – заявила вона.

Як відомо, Кива неодноразово робив скандальні заяви та вчинки. Зокрема, він влаштував облаву на нічний клуб Closer, заявивши, що там були виявлені наркотики. Пізніше Кива заявив, що суд закрив цей клуб на три місяці.

Також Кива відомий своїми неоднозначними заявами. Зокрема, у відповідь на те, чи готовий він пройти поліграф, чиновник поцікавився, чи готовий поліграф "пройти його".

Також він допустив покарання підозрюваних поза судом.

Сам Кива ще досі не пройшов переатестацію в новій поліції.

Днями міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив Киву пістолетом "за особливі заслуги у захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, за зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування