Розстріл Майдану: справа проти екс-начальника київської СБУ пішла до суду

Середа, 17 лютого 2016, 12:35

Обвинувальний висновок проти екс-начальника СБУ у Києві та області Олександра Щеголева, підозрюваного в причетності до організації вбивств активістів Євромайдану і підпалу Будинку профспілок, направлено до суду.

Про це на брифінгу заявив начальник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Буквально вчора в суд було направлено обвинувальний висновок стосовно колишнього керівника Управління СБУ в Києві та Київській області за незаконне проведення АТО, в результаті якої загинули як протестувальники, так і правоохоронці", – сказав він.

Як відомо, Щеголев, підозрюваний в причетності до вбивств учасників Революції гідності, був затриманий 20 серпня 2015 року і на даний час залишається під арештом. ГПУ 29 вересня 2015 року завершила досудове розслідування та надала для ознайомлення стороні захисту матеріали кримінального провадження.

Досудове розслідування встановило, що цей чоловік разом з колишніми високопоставленими чиновниками з метою розгону мітингувальників з Майдану Незалежності у Києві 18 лютого 2014 року прийняв рішення про проведення працівниками СБУ при підтримці органів внутрішніх справ антитерористичної операції в центральній частині столиці.

Це спричинило "наслідки у вигляді загибелі людей, заподіяння громадянам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, пошкодження майна юридичних і фізичних осіб".

19 листопада 2015 року в Генпрокуратурі повідомили про завершення слідства щодо Щеголева і передачі йому матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News