Порошенко підписав закон про електронні держзакупівлі

Середа, 17 лютого 2016, 14:09

Президент Петро Порошенко підписав закон про публічні закупівлі, ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Згідно з повідомленням, законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн гривень та для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн гривень).

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників.

"Реалізація закону дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції", – додали у Порошенка.

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків зазначив, що "цей закон є масштабуванням пілотного проекту електронних закупівель системи ProZorro, яка довела свою ефективність, заощадивши в 2015 році понад півмільярда гривень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...