Чубаров закликає світ посилити санкції проти РФ

Середа, 17 лютого 2016, 16:49

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що розв'язання "кримського питання" можливе лише зусиллями міжнародного співтовариства без силового опору.

Про це він заявив під час прес-конференції в Києві, передають Крим. Реалії.

"Саме міжнародні інструменти, організації та лідери країн, а не народ, який налічує лише 300 тисяч людей, мають негайно зупинити Росію. Не варто сподіватись, що хтось у Криму візьме каміння і піде проти збройних окупантів", – сказав він.

Коментуючи ситуацію з можливою забороною діяльності Меджлісу в Криму, Чубаров зазначив, що обстановку на півострові слід обговорити на засіданні Ради безпеки ООН.

"На рівні заяв і декларацій, умовлянь можливості зупинити окупантів вже немає. Потрібно переходити до посилення міжнародних санкцій проти Росії, винесення цього питання на засідання Радбезу ООН, щоб запобігти ще більшому злочину", – підкреслив Чубаров.

Як відомо, російський прокурор Криму Наталія Поклонська звернулась до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським. У представницькому органі кримських татар після цього заявили, що подана заява містить масу юридичних несумісностей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування