Рада прийняла безвізовий закон про спецконфіксацію без скандальних правок

Четвер, 18 лютого 2016, 15:59
Рада прийняла безвізовий закон про спецконфіксацію без скандальних правок

Верховна Рада прийняла безвізовий закон про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації в тій редакції, яку вимагав Європейський союз.

За прийняття закону 4054 проголосували 252 народні депутати.

Закон покликаний забезпечити виконання рекомендацій ЄС, що має важливе значення для прискорення візової лібералізації, та забезпечення застосування інститутів "спеціальної конфіскації" і "арешту на майно" у чіткій відповідності з європейськими стандартами.

"Я закликаю всіх у цей святий день для кожного проголосувати за цей закон і дати можливість українцям реалізувати свою мрію", - заявив спікер Гройсман, говорячи про безвізовий режим.

Під час розгляду законопроекту низка депутатів, зокрема Сергій Власенко, Андрій Кожемякін (Батьківщина) та Олена Сотник ("Самопоміч") пропонували низку правок, які суперечили вимогам Євросоюза.

Всі вони були відхилені.

У середу, 17 лютого, посол ЄС в Україні Ян Томбінський закликав Верховну Раду проголосувати закони з питань повернення активів та управління (4056) і  арешту активів та спецконфіскації (4054) у другому читанні в тій редакції, в якій вони були прийняті в першій редакції. 

Раніше глава комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко наголосила, що їх необхідно ухвалити до 19 лютого, оскільки саме в цей день Європейська комісія має подати до Ради ЄС законодавчу пропозицію про скасування віз.

В четвер Рада має розглянути ще два "безвізових" законопроекти - зміни до закону про прокуратуру та про агенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування