Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США розмістили в печерах Норвегії танки і артилерію - ЗМІ

П'ятниця, 19 лютого 2016, 04:36

США перекинули танки, артилерію та іншу військову техніку в печери Норвегії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на командира 2-ї морської експедиційної бригади Вільяма Бентлі.

Як зазначається, розгортання озброєння в Норвегії, яка межує з Росією, відбувається на тлі відновлення напруженості між США і РФ.

Печери, які розташовані в центральній частині Норвегії, обладнані системою клімат-контролю. Вперше американська техніка була розміщена там в 1981 році для стримування СРСР.

 Після закінчення холодної війни США поставили під сумнів доцільність утримання печерного комплексу. У 1990-х уряд Норвегії погодився взяти ці витрати на себе.

Печерний комплекс являє собою сучасний і надійний об'єкт, укомплектований приблизно сотнею працівників з США і Норвегії. Там можуть перебувати 15 тисяч морських піхотинців. Обладнання в печерах було використано для підтримки операцій в Іраку.

Представник Норвезького міністерства оборони повідомив CNN, що вчення допоможуть розвинути можливості військових "в складних умовах" і "зберегти довіру до НАТО в питаннях колективної оборони і стримування". Також дані військові навчання мають найважливіше значення для забезпечення того, щоб НАТО могло перевірити функціонування техніки і поведінку людей в холодних погодних умовах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування