Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: без конфіскації арештованих коштів буде складно

П'ятниця, 19 лютого 2016, 10:49

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає правоохоронні органи конфіскувати 1,5 мільярди доларів, арештованих в Ощадбанку, а Верховну Раду – сприяти цьому ухваленням закону.

Про це він заявив у парламенті, відповідаючи на запитання депутатів у рамках години уряду.

На запитання Олега Ляшка щодо тарифів на газ, він сказав: "Ми пройдемося повністю по всіх областях і всіх категоріях споживачів, щоб визначитися, чи необхідно додавати (соціалку), чи ми вкладемося в соціальну норму 1 200 кубічних метрів газу (на сезон)".

"5,5 мільйонів громадян України сьогодні отримують субсидії. Та антитарифна істерія, яка була, вона не відповідала дійсності – тому що інститут субсидій дійсно запрацював. Його треба буде певним чином вдосконалювати, але ті люди, які потребують допомоги від держави, вони її отримають", - сказав Яценюк.

Щодо індексації доходів населення прем’єр сказав: "Минулого року в економіці було багато проблем. І одна з основних проблем була дуже висока інфляція – 43% з гаком… У вересні ми спільно з парламентом прийняли рішення про індексацію на 13% і 19% відповідно (на адміністративні та енергетичні тарифи). Це все рівно не скомпенсувало зростання цін".

"У поточному році, в першу чергу, необхідно зберегти цінову стабільність Для нас якір інфляції – 12%", - сказав Яценюк.

"Він прив’язаний до десятка параметрів. Перше і основне – це курс гривні. Сподіваюся, що Національний банк буде робити все, щоб була курсова стабільність. Але для цього треба бути в програмі з нашими західними партнерами", - зазначив він.

Прем’єр наголосив, що уряд збільшує поточного року соціальні стандарти "так само на 12% - для того, щоб скомпонувати зростання цін на тарифи".

"Зараз додаткового ресурсу немає. У зв’язку з суттєвим падінням цін на нафту, обвалом світових цін на основні експортні позиції України, нам буде дуже складно виконати державний бюджет. Як і в минулому році, якщо виконання державного бюджету буде кращим, ніж ми очікували, ці кошти ми направимо на соціальні виплати", - сказав Яценюк.

"Але основне. Реальне джерело, з якого ми можемо збільшити соціальні стандарти і профінансувати армію, і почати фінансування програм щодо зайнятості населення і створення робочих місць – це 1,5 мільярди доларів, які арештовані і які перебувають в Ощадному банку України, але по яких немає впродовж 2 років судового рішення про конфіскацію", - заявив він.

"Я прошу органи прокуратури і всю правоохоронну систему нарешті довести цю справу до кінця, конфіскувати ці активи – ми зразу зарахуємо їх у бюджет країни", - сказав Яценюк.

Він також попросив у парламенту "підтримки щодо прийняття окремого закону для того, щоб спростити органами прокуратури виконання їхньої функції щодо конфіскації коштів".

"Ми рік звертаємося до всіх правоохоронних органів з тим, що щоб був судовий вирок, і ці кошти були конфісковані. І дуже прошу членів парламенту підтримати позицію уряду – прийняти окремий закон. Гроші (підуть) у бюджет – тоді у нас будуть додаткові джерела на зайнятість, на робочі місця і, основне, на армію", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...